Olihně restované se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Olihně
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 444.7 mg
  • Vláknina 3796 mg
  • Vitamín A 3796 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně očistíme, opláchneme a osušíme na papírové utěrce. Maso nakrájíme na prstýnky, chapadélka ponecháme, případně překrojíme na poloviny.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm do zlatova nadrobno pokrájený česnek. Přidáme olihně a zprudka, za stálého míchání, cca 1/2 minuty orestujeme. Vmícháme sójovou omáčku, najemno nakrájený zázvor, šťávu vymačkanou z citronu, cukr a nadrobno rozsekanou jarní cibulku. Důkladně promícháme a další 1/2 minuty osmahneme.

  • 3

    Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu