Vláčný celozrnný chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 201 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 48.9 mg
 - Vláknina 8353.8 mg
 - Vitamín A 8353.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a Solamylem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
 - 
                                2
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
 - 
                                3
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme na sítu nebo na vařečce vychladnout.
 - 
                                4
Krájíme až zcela vychladlý, vlažný se při krájení drobí.