Plněné dýně - patisony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 721 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 150.7 mg
 - Draslík 215.5 mg
 - Vláknina 2572.3 mg
 - Vitamín A 2572.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší patisony omyjeme, osušíme a rozřežeme v polovině. Vydlabeme semínka a ostatní dužinu nožem rozřežeme a pokapeme česnekovým rozpuštěným máslem.
 - 
                                2
Očistíme česnek, drobně ho posekáme. Omyjeme malou chilli papričku, rozpůlíme ji a nakrájíme nadrobno. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                3
Do mísy dáme všechny připravené ingredience, které promícháme se smetanou, podle chuti solí a pepřem. Směs nalijeme do připravených patisonů, opatrně je položíme na plech a pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 190 °C přibližně 30 minut.
 - 
                                4
Plněné patisony podáváme horké.