Ananasový salát s vepřovým masem
Suroviny
- 250 g Ananas
- 250 g Vepřová kýta
- 200 g Rajčata Cherry
- 0.23 kávová lžička Olej olivový
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Koriandr mletý
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Mléko kokosové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 21 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 84.6 mg
- Draslík 972.3 mg
- Vláknina 3246 mg
- Vitamín A 3246 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, omyté jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka.
-
2
V mísce metlou smícháme kokosové mléko, jogurt a citronovou šťávu, podle chuti opepříme, osolíme, přimícháme omytou a jemně nakrájenou chilli papričku. K této omáčce přidáme krájený ananas, rajčata a cibulky, vše důkladně promícháme.
-
3
Vepřové maso myjeme, osušíme, pokrájíme na kousky, opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje, maso na něm za stálého míchání prudce opékáme 5 minut ze všech stran. Upečené maso osolíme, na servírovacím talíři posypeme koriandrem. Podáváme s ananasovým salátem.