Ananasový salát s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Ananas
  • 250 g Vepřová kýta
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 0.23 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mléko kokosové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 84.6 mg
  • Draslík 972.3 mg
  • Vláknina 3246 mg
  • Vitamín A 3246 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, omyté jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    V mísce metlou smícháme kokosové mléko, jogurt a citronovou šťávu, podle chuti opepříme, osolíme, přimícháme omytou a jemně nakrájenou chilli papričku. K této omáčce přidáme krájený ananas, rajčata a cibulky, vše důkladně promícháme.

  • 3

    Vepřové maso myjeme, osušíme, pokrájíme na kousky, opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje, maso na něm za stálého míchání prudce opékáme 5 minut ze všech stran. Upečené maso osolíme, na servírovacím talíři posypeme koriandrem. Podáváme s ananasovým salátem.

Komentáře k receptu