Grilovaný mořský okoun se zeleninou
Suroviny
- 50 g Mouka kukuřičná
 - 800 g Okouník mořský
 - 50 ml Voda pitná
 - 20 ml Ocet vinný
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Rajčata
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 ks Jablko granátové
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Kari koření
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Melasa
 - 0.01 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 84 mg
 - Draslík 1010.8 mg
 - Vláknina 5880.8 mg
 - Vitamín A 5880.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.1 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z okouna posypeme oreganem a dáme stranou odležet. Mezitím si připravíme marinádu. Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, nadrcený česnek a 3 nakrájená rajčata. Po cca 5 minutách přidáme nastrouhané jablko a postupně přidáváme kari, kmín, melasu, ocet, mouku a vodu. Dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem a za občasného míchání vaříme na mírném ohni cca 25 minut.
 - 
                                2
Papriky nakrájíme na proužky, zbylá rajčata na měsíčky. Gril rozehřejeme na střední teplotu a desku potřeme olejem. Papriky a rajčata grilujeme cca 2 minuty doměkka. Poté je jen udržujeme teplé.
 - 
                                3
Filety důkladně potřeme marinádou a grilujeme cca 5 minut z každé strany, dokud není maso měkké. Na talíř poté dáme horkou zeleninu, rybu a případně vše lehce potřeme znovu marinádou.