Telecí maso na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Telecí kýta
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Brambory
  • 200 g Karotka
  • 200 g Hrachové lusky
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.24 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 186 mg
  • Draslík 1443.4 mg
  • Vláknina 12802.4 mg
  • Vitamín A 12802.4 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce ve slané vodě. Na tenké nudličky si pokrájíme telecí maso a lehce ho osolíme a opepříme. Mrkev pokrájíme na kousky.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme 80 g másla, na které vhodíme mrkev, mírně osolíme a zasypeme cukrem. Jakmile začne mrkev pouštět karoten a cukr na ní začne karamelizovat, přilijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu a vložíme hrachové lusky.

  • 3

    Nudličky telecího masa vložíme na pánev s rozpáleným olejem a maso prudce opečeme. Pak přidáme ještě kousek másla pro zjemnění. Servírujeme společně se zeleninovou směsí a vařenými brambory.

Komentáře k receptu