Nákyp s borůvkami a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 125 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 123 g
 - Cholesterol 202 mg
 - Draslík 519 mg
 - Vláknina 21500 mg
 - Vitamín A 21500 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.8 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky z kompotu scedíme a necháme v cedníku okapat.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na kostičky, posypeme polovinou připraveného cukru a přidáme borůvky.
 - 
                                3
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou, 2 lžícemi másla a zbylým cukrem, přimícháme k nim sníh z bílků a pak ještě borůvky s jablky.
 - 
                                4
Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vlijeme do ní těsto s ovocem a ve středně vyhřáté troubě nákyp upečeme dozlatova.
 - 
                                5
Nákyp podáváme teplý, posypaný vanilkovým cukrem.