Salát z ovesných vloček s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 34.7 mg
 - Draslík 200.9 mg
 - Vláknina 11470.7 mg
 - Vitamín A 11470.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovesné vločky necháme přes noc namočené ve vodě s citronovou šťávou.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme.
 - 
                                3
Namočené vločky v případě potřeby scedíme, v míse je smícháme s nastrouhanými jablky a zakysanou smetanou, podle chuti přidáme med.
 - 
                                4
Vločkový salát rozdělíme do misek, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.