Studená brynzová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Brynza
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 100 g Žervé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 131 mg
  • Vláknina 436.8 mg
  • Vitamín A 436.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 155.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zakysanou smetanu, brynzu a žervé v mixéru rozmixujeme na hladkou hmotu. Dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou. Nakonec do omáčky přidáme drobně nasekaný kopr a rozředíme ji podle potřeby studeným mlékem.

  • 2

    Hotovou omáčku z mixéru přeložíme do vhodné uzavíratelné nádoby a udržujeme v lednici. Těsně před podáváním porcujeme na talíře.

Komentáře k receptu