Farmářský salát s jogurtovým dresinkem a zastřeným vejcem
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 250 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Petržel kudrnka
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Salát ledový
 - 1 ks Salát Rosso
 - 1 ks Salát Polníček
 - 1 ks Salát listový Dubáček
 - 1 hrst Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 612 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 290 mg
 - Draslík 477 mg
 - Vláknina 2321.3 mg
 - Vitamín A 2321.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme postupně vejce. V hrnci přivedeme k varu 0,7 l vody, přidáme ocet a sůl, zmírníme plamen a zvolna spustíme rozklepnuté vejce. Povaříme 5-6 minut, poté zprudka zchladníme studenou vodou, vyjmeme a necháme osušit.
 - 
                                2
Slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na středním ohni. Všechny druhy salátu důkladně omyjeme, naaranžujeme na talíře, doplníme vejci a posypeme slaninou. Přelijeme dresinkem a dozdobíme cherry rajčátky.
 - 
                                3
Na dresink rozmícháme jogurt s mlékem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a najemno nasekanou petrželkou.