Farmářský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 90 g Sýr Parmezán
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Těstoviny Fusilli
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 15 ml Balsamico ocet
  • 90 ml Olej olivový extra panenský
  • 7 ks Olivy černé
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 871 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 2653 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 457.7 mg
  • Vláknina 25351.8 mg
  • Vitamín A 25351.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, poté je slijeme a necháme důkladně okapat.

  • 2

    10 minut necháme v osolené vodě povařit fazolové lusky a nakrájené brambory. Slijeme a necháme vychladnout.

  • 3

    Připravíme si zálivku. Smícháme olej s octem, nakrájenou petržel, sůl a pepř.

  • 4

    K zálivce přidáme rozkrájená rajčata, jarní cibulky, parmezán, olivy a kapary. Směs smícháme s těstovinami, bramborami a fazolovými lusky. Mísu zakryjeme fólií a necháme 30 minut odstát. Před servírováním ochutnáme a popřípadě dokořeníme solí a pepřem.

Komentáře k receptu