Česnekové chlebníčky s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Oříšky piniové
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 4 ks Olivy černé
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 2 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 1862 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 370.3 mg
  • Vláknina 19107.5 mg
  • Vitamín A 19107.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava: Na pekáčku s lívancovníkovými prohlubněmi pomažeme máslem prohlubně a troubu připravíme k předehřátí na 200°C.

  • 2

    Chlebníčky: Z krajíčků tmavého chleba okrájíme kůrky a krajíčky rozválíme do větších ploch. Z rozválených krajíců vykrájíme kruhy, které svou velikostí budou odpovídat lívancovým prohlubním na připraveném pekáčku. Odřezky z krajíčků chleba necháme asi 10 minut odpočinout v lednici.

  • 3

    Nádivka do chlebíčků: Piniové oříšky oloupeme a nasekáme nahrubo, česnek utřeme. Nasekané oříšky opečeme pod grilem, dozlatova a smícháme je s utřeným česnekem, rozměklým máslem a čerstvě nasekaným oregánem. Nádivku můžeme rozmixovat v mixéru, rozmíchat v hmoždíři nebo v třecí misce.

  • 4

    Pečení a servírování: Na připravené krajíce chleba rozdělíme česnekovou nádivku a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.

  • 5

    Tyto domácí chlebíčky servírujeme horké, rovnou z trouby. Každý krajíček ozdobíme lístky oregána a rozpůlenými černými olivami.

Komentáře k receptu