Dýňové koblížky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 300 g Dýně
  • 700 g Mouka pšeničná hladká
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 50 g Cukr moučka
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 7 g Sůl
  • 150 g Tvaroh měkký
  • 29.17 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Zázvor
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks žloutek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1187 kcal
  • Sacharidy 189 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 82.3 mg
  • Draslík 578.9 mg
  • Vláknina 1084 mg
  • Vitamín A 1084 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme ve vodě doměkka.

  • 2

    Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje.

  • 3

    Máslo utřeme s krupicovým cukrem do pěny.

  • 4

    Postupně zašleháme vejce i žloutky.

  • 5

    Poté zašleháme i tvaroh a dýňové pyré.

  • 6

    Přidáme i skořici, muškátový oříšek, zázvor a mletý hřebíček.

  • 7

    Nakonec vmícháme mouku.

  • 8

    Lžící tvoříme koblížky, které smažíme na oleji. Ještě teplé je obalíme v cukru a podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu