Falešný bramborový salát z celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Okurky nakládané
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Suprimo Mrkev s hráškem
  • 150 ml Jogurt nízkotučný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1132 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 262.6 mg
  • Draslík 289.8 mg
  • Vláknina 3522.8 mg
  • Vitamín A 3522.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky, okurky nakrájíme na kolečka a společně povaříme ve vroucí vodě. Scedíme a vsypeme do mísy.

  • 2

    Přimícháme scezenou sterilovanou mrkev s hráškem, předem uvařený, nahrubo nastrouhaný celer, osolíme a opepříme. Vmícháme natvrdo uvařená, na kostičky nakrájená vejce, jogurt a smetanu. Nakonec můžeme přidat trochu citronové šťávy a salát přisladit medem.

Komentáře k receptu