Závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1007 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 136.3 mg
 - Draslík 248.1 mg
 - Vláknina 12240.5 mg
 - Vitamín A 12240.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 80.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Mouku prosejeme do mísy, zapracujeme změklé máslo a pivo. Vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme dvě placky, poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Těsto zabalíme, vložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.