Domácí pivní chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 863 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 475.1 mg
 - Vláknina 11990 mg
 - Vitamín A 11990 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nasypeme do větší mísy mouku, droždí a vlažnou vodu a necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Přidáme mírně ohřáté pivo, kmín a sůl. Zpracujeme těsto a 30 minut necháme kynout.
 - 
                                3
Poté přendáme těsto na plech s pečícím papírem a dalších 30 minut necháme kynout.
 - 
                                4
Poté dáme do vyhřáté trouby a 30 minut pečeme při maximální teplotě.
 - 
                                5
Pečeme hodinu a půl při mírné teplotě a během pečení potíráme octovou vodou.