Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí
Suroviny
- 500 g Vepřové maso libové
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Tabasco
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Kečup
 - 4 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 2 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 88.8 mg
 - Draslík 61.5 mg
 - Vláknina 568 mg
 - Vitamín A 568 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3163.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky.
 - 
                                2
Všechny ostatní přísady promícháme, (česnek předem prolisujeme), 6lžic polevy odložíme stranou.
 - 
                                3
Ve zbylé polevě obalíme maso. Proužky masa potom napichujeme na předem namočené špejle nebo na kovové jehly.
 - 
                                4
Špízy rozložíme na rošt grilu a grilujeme nad středně žhavým uhlím asi 3 minuty po každé straně, dokud maso nezmatní. Musí zůstat šťavnaté.
 - 
                                5
Podáváme teplé se zbylou polevou.