Makrela na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 23 g
- Sodík 789 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 59.6 mg
- Draslík 63.8 mg
- Vláknina 589 mg
- Vitamín A 589 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrely opláchneme, nakrájíme na porce, mírně osolíme a obalíme v prosáté mouce. Na horkém tuku je opečeme.
-
2
Potom ryby vyjmeme, do tuku od opékání přidáme máslo, očištěné a na plátky nakrájené žampiony a krátce podusíme. Zastříkneme vodou.
-
3
Do podušených žampionů vložíme porce makrely a dodusíme doměkka.
-
4
Ihned podáváme.