Marinovaný okouník s římským kmínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Rajčata
  • 600 g Okouník mořský
  • 3 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 1362.5 mg
  • Vláknina 7900.3 mg
  • Vitamín A 7900.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby omyjeme, osušíme. Oloupaný česnek a šalotku nasekáme, chilli papričku očistíme, na jemno pokrájíme.

  • 2

    Z šalotky, česneku, papričky, citronové šťávy, římského kmínu a oleje ušleháme marinádu, nakonec vmícháme omyté lístky koriandru.

  • 3

    Okouníky po stranách třikrát šikmo nařízneme, polijeme marinádou a necháme asi 1 hodinu odležet.

  • 4

    Ryby s marinádou přikryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě. Fólii odstraníme, přidáme oloupaná, nadrobno rozkrájená rajčata a vše dusíme ještě 10 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu