Ďas na česneku a citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Tymián sušený
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Rozmarýn sušený
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Harissa pasta
  • 125 ks Voda pitná
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Mořský ďas
  • 2 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 65478 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 41.7 mg
  • Draslík 1224.3 mg
  • Vláknina 12344.8 mg
  • Vitamín A 12344.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme a zbavíme šupin, všechny stroužky česneku prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky, cibule na kolečka, petrželku nasekáme.

  • 2

    Do ryby z každé strany uděláme tři zářezy a do nich vetřeme směs rozdrceného koriandru a čtyř stroužků česneku a hasissy s 80 ml oleje. Když zbude, natřeme ji na boky.

  • 3

    Do olejem vymazané mísy dáme rajčata, cibuli, kolečka citronů, olej, sůl a pepř. Navrch dáme rybu posypanou bylinkami. Pokrm pečeme dvacet pět minut.

  • 4

    Smícháme ještě citronovou šťávu, zbylý česnek, petrželku a 125 ml vody. Směs osolíme, opepříme a povaříme dohladka.

Komentáře k receptu