Taštičky plněné tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pšeničná krupice
  • 135 g Tuňák v oleji
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2527 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 258 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 73.4 mg
  • Draslík 175.2 mg
  • Vláknina 5765.8 mg
  • Vitamín A 5765.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na těsto smícháme krupici s 350 ml vody a 0.5 lžičky soli a pomocí tyčového mixéru vymícháme v hladké těsto. Necháme hodinu odpočinout, poté promícháme, můžeme přidat trochu vody. Těsto musí být měkké a tekuté.

  • 2

    Rozpálíme na sucho pánev, vlijeme 3 lžíce těsta, rozetřeme na kruh, necháme ztuhnout. Placku vyjmeme a zakryjeme vlhkou utěrkou. Takto připravíme 8 placek.

  • 3

    Na náplň omyjeme a osušíme petrželku, lístky nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kapary propláchneme a necháme okapat. Okapaného tuňáka natrháme na kousky. Rozehřejeme máslo, přidáme všechny přísady, na mírném ohni cca 5 min podusíme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Rozpálíme olivový olej na fritování. Vždy dvě placky položíme na sebe a doprostřed dáme 2-3 lžíce náplně. Uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Placky společně přeložíme napůl, okraje navlhčíme a dobře přitiskneme. Opatrně vložíme do oleje a fritujeme po každé straně cca 2-3 minuty dozlatova.

  • 5

    Taštičky podáváme horké se čtvrtkami citronu.

Komentáře k receptu