Kuřecí tajin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Olivy bez pecky
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Kuře
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1106 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 246 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 1437.1 mg
  • Vláknina 16975.2 mg
  • Vitamín A 16975.2 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velký hliněný hrnec vypláchneme vodou. Kuře naporcujeme na cca 16 dílů, stehna rozlomíme. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Oloupanou cibuli nasekáme na nudličky, česnek nahrubo. Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Očistíme cukety, podélně rozpůlíme a pokrájíme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme ze všech stran cca 8 minut dohněda. Poté vložíme do hrnce.

  • 4

    Česnek a cibuli dáme do pánve a na mírném ohni restujeme cca 10-15 minut za občasného míchání. Přidáme zeleninu a krátce podusíme. Nakonec vmícháme rajčata, nahrubo rozdrcené chilli a ostatní koření. Přidáme olivy a nasolené citrony.

  • 5

    Zalijeme 1/2 l vody a přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem a rozdělíme na maso.

  • 6

    Hrnec dáme do trouby rozpálené na 225 C a pečeme cca 45 min. Podáváme v hrnci.

Komentáře k receptu