Kuře po alžírsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 3 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 923 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 702 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 721.9 mg
  • Vláknina 3121.5 mg
  • Vitamín A 3121.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme olej, sójovou omáčku, ocet, prolisovaný česnek, mletou papriku a sůl.

  • 2

    Očištěné a omyté kuře naporcujeme, urovnáme do pekáče a přelijeme připravenou marinádou. Pekáč přiklopíme a maso pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 3

    Potom pokličku odstraníme, ke kuřeti přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného podlévání horkým vývarem pečeme ještě 20 minut.

  • 4

    Nakonec porce kuřete potřeme medem smíchaným se 2 lžícemi vývaru a dopékáme ještě 15 minut.

  • 5

    Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Komentáře k receptu