Jihoafrický chléb se semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 375 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Mák - semena
  • 3 kávová lžička Sezam - semena
  • 3 kávová lžička Slunečnice - semena
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 kávová lžička Droždí
  • 3 kávová lžička Lněné semínko
  • 3 kávová lžička Směs ořechů
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 268.6 mg
  • Vláknina 12162 mg
  • Vitamín A 12162 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 300ml vody, do které vmícháme cukr. Po pěti minutách vmícháme mouku, semínka, nasekané ořechy a sůl. Pořádně promícháme, mělo by vzniknout měkké, ale zároveň lepkavé těsto.

  • 2

    Těsto pak přeneseme do vymazané formy na chléb a necháme kynout, dokud nebude dosahovat plné formy.

  • 3

    Pak už jen stačí dát do trouby a nechat 30 minut péct na 200 stupňů a dále 30 minut při teplotě 180 stupňů.

  • 4

    Po vyklopení z formy chléb ihned potřeme studeným mlékem.

Komentáře k receptu