Africké vepřové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 442.3 mg
 - Vláknina 529.3 mg
 - Vitamín A 529.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme, nakrájíme najemno a v misce důkladně utřeme s kmínem, paprikou a pepřem do pasty, kterou smícháme se 3 lžícemi oleje a octem.
 - 
                                2
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Obalíme je v připravené marinádě a přikryté necháme alespoň hodinu v chadničce.
 - 
                                3
Marinované kousky masa napícháme na grilovací jehly, v pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme na středním ohni ze všech stran přibližně 10 minut.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou je pečivo a zeleninové saláty.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            