Kořeněná marocká vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Olej řepkový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Harissa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 246 mg
  • Draslík 703 mg
  • Vláknina 13235.5 mg
  • Vitamín A 13235.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli rozkrojíme na půl a poté na tenké plátky. Česnek nasekáme na jemno. Opékáme 8 minut na oleji. Poté přidáme harisu a mletý koriandr, dobře zamícháme a zalijeme vývarem a přidáme cizrnu i s nálevem. Podusíme 5 minut.

  • 2

    Vmícháme rajčata a na kostičky nakrájené cukety a vaříme 10 minut. Poté vmícháme i špenát a nasekaný koriandr. Do směsi pak uděláme čtyři díry, do kterých vyklepneme vejce. Vaříme 2 minuty, odstavíme a ještě 2 minuty necháme dojít. Podáváme.

Komentáře k receptu