Gris chalva

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 55.4 mg
  • Vláknina 3475 mg
  • Vitamín A 3475 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším kastrolu na rozpáleném másle upražíme krupici dozlatova.

  • 2

    Zvlášť svaříme mléko s cukrem. Svařené mléko přidáme ke krupici, rychle zamícháme a necháme pod pokličkou stát na okraji plotny.

  • 3

    Krupicový nákyp plníme do vypláchnutých formiček, necháme vychladnout a podáváme na talířku, zdobený ořechy.

Komentáře k receptu