Smažené koule z hrachové kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Hrách zelený sušený
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Olej kukuřičný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín římský
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 134.8 mg
  • Vláknina 6596.8 mg
  • Vitamín A 6596.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách zalijeme vlažnou vodou a necháme nejméně čtyři hodiny nabobtnat. Poté scedíme, vsypeáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme do měkka minimálně 20 minut.

  • 2

    Očištěnou mrkev, zázvor a papriku zbavenou semínek pokrájíme na kousky.

  • 3

    Hrách scedíme, přidáme k němu nakrájenou zeleninu se zázvorem a vše rozmixujeme na kaši. Přidáme kokos, sůl, pepř, římský kmín, mouku, vejce a promícháme. Směs by měla mít takovou konzistenci, aby se dala dobře tvarovat. Podle potřeby případně přidáme vodu nebo mouku.

  • 4

    Směs rozdělíme na 16 dílů, ze kterých vytvarujeme koule.

  • 5

    V hluboké pánvi rozehřejeme olej na 170°C (kousek chleba by v něm měl zezlátnout za 3 minuty), ve kterém koule smažíme po částech asi 5 minut. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu