Chimichangas s kuřecím masem a tomatillos
Suroviny
- 400 g Fazole vařené
 - 400 g Tortilla
 - 300 g Rajčata zelená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Kuřecí prsa
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 376 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 1403 mg
 - Vláknina 29421.5 mg
 - Vitamín A 29421.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.2 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do hrnce, přidáme chilli papričku bez semen, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vaříme 10 minut až se maso uvaří a chilli změkne. Hotové, trochu zchladlé maso natrháme na kousky a chilli jemně pokrájíme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně rozkrájenou cibuli, osmahneme do sklovita, přidáme drcený česnek, mleté koření a smažíme 3 minuty. Přidáme tomatillos v konzervě a vařené fazole, vaříme ještě 5 minut, poté přidáme maso a koření.
 - 
                                3
Tortilly nahřejeme nad párou nebo v mikrovlné troubě. Osminu fazolové náplně položíme doprostřed tortilly a složíme obě strany dovnitř. Poté spodní část složíme nahoru a vrchní dolů, aby se vytvořil úhledný balíček. Zajistíme párátkem.
 - 
                                4
Olej rozpálíme ve větší pánvi, chimichangu usmažíme do křupava, jednou obrátíme. Vyjmeme z oleje, necháme vykapat na papírovém ubrousku. Ihned podáváme.