Polévka z bílých fazolí
Suroviny
- 200 g Fazole bílé sterilované
 - 500 ml Vývar slepičí
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Majoránka
 - 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 0.25 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 469 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 446.9 mg
 - Vláknina 8023.9 mg
 - Vitamín A 8023.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme v hrnci na másle, přidáme utřený česnek a ještě krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Přidáme brambory nakrájené na kostky, okapané fazole, rozmarýn, oregano, majoránku, pepř a sůl. Vaříme do změknutí brambor, asi 10 minut. Do polévky vmícháme máslo utřené s moukou a ještě 2 minuty povaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Podáváme horkou posypanou petrželkou.