Cajunské brambory
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 0.5 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Citrony
 - 6 ks Brambory
 - 3 ks Cibule červená
 - 4 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 12 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 6 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 420.1 mg
 - Vláknina 9834.5 mg
 - Vitamín A 9834.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, nakrájíme na větší klínky a povaříme v osolené vodě 3 minuty. Scedíme a spolu s citronem nakrájeným na dílky, oloupaným česnekem, na dílky nakrájenou cibulí a bobkovým listem vložíme do pekáče.
 - 
                                2
Zbylé přísady rozšleháme se 6 lžícemi vody a směsí zalijeme brambory. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Pekáč vložíme do trouby a brambory pečeme při 200 stupních Celsia 30-40 minut za občasného obracení doměkka.
 - 
                                4
Ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                