Brownies - čokoláda trochu jinak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Čokoláda hořká
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 85 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 163.7 mg
  • Draslík 309.4 mg
  • Vláknina 6805.4 mg
  • Vitamín A 6805.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nachystáme hranatou, vymazanou a pečicím papírem vyloženou formu. Troubu předehřejeme na 160 °C.

  • 2

    Nalámanou čokoládu s obsahem 50-60 % kakaa rozpustíme s nakrájeným máslem. Vejce šleháme do zesvětlení, pak přisypeme cukr, pokud možno přírodní, a šleháme, dokud směs nebude hustá a lesklá. Jemně vmícháme do rozpuštěné čokolády, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a mícháme dohladka. Ve formě pečeme 30-35 minut. Zkoušíme-li propečenost brownies, musí být na povrchu na dotek suché, ale mírně lesklé; zkoušíme-li propečenost uvnitř pomocí špejle, měly by se na špejli přichytit drobečky, protože brownies musí být v podstatě hutné a vlhké.

  • 3

    Hotové brownies necháme asi hodinu chladnout ve formě postavené na mřížce, těsto během chladnutí dojde. Po hodině nakrájíme asi na 16 kousků, které necháme dále chladnout na mřížce. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu