Smažené krevety v česnekovém těstíčku
Suroviny
- 600 g Krevety tygří - loupané
 - 60 g Solamyl - bramborový škrob
 - 300 ml Mouka pšeničná hladká
 - 120 ml Mléko plnotučné
 - 120 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Česnek sušený
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 283.2 mg
 - Draslík 65.7 mg
 - Vláknina 55.4 mg
 - Vitamín A 55.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 186.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse rozšleháme v mléce vejce, sůl, pepř, česnek sušený, solamyl a mouku s kypřícím práškem. Umícháme hladké těsto, v němž namáčíme krevety, které smažíme v oleji. Po usmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme.