Ostrá omáčka k rýži
Suroviny
- 150 g Protlak rajčatový
 - 130 ml Voda pitná
 - 200 ml Kečup
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Tabasco
 - 1 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 444 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 69.1 mg
 - Vláknina 1882.7 mg
 - Vitamín A 1882.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme a nakrájíme.
 - 
                                2
V rendlíku na rozpáleném oleji za stálého míchání 2 minuty osmažíme cibuli s česnekem a paprikou. Poté přimícháme kečup, rajčatový protlak, vodu, worcester, tabasko, chilli koření, oregano, tymián, sůl, strouhanou pomerančovou kůru a cukr. Směs dobře promícháme a na mírném plameni pomalu vaříme zhruba 20 minut. Omáčku lze podávat teplou i studenou.