Ragú z filé a ústřic
Suroviny
- 16 g Máslo čerstvé
 - 400 g Rýže dušená
 - 800 g Filé z aljašské tresky
 - 100 g Uzená vepřová krkovička
 - 80 g Okurka salátová
 - 80 g Ústřice
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 ml Voda pitná
 - 400 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 2 špetka Nové koření mleté
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Hřebíček
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 358 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 75.8 mg
 - Draslík 292.9 mg
 - Vláknina 5221.3 mg
 - Vitamín A 5221.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filé nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibule nakrájíme nahrubo, rajčata na čtvrtky, uzenou krkovici na nudličky, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme, nové koření a hřebíček umeleme, citronovou kůru nastrouháme, oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky, naložené ústřice slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
V silnostěnném kastrole na rozehřátém másle opečeme kousky ryby ze všech stran dozlatova. Rybu přeložíme na mísu a udržujeme na teple.
 - 
                                3
Do výpeku vlijeme vývar a vaříme na mírném plameni zhruba 10 minut. Poté vmícháme všechny suroviny s výjimkou okurky, ústřic a rýže. Směs dál vaříme 20 minut. Na závěr vložíme odloženou rybu, ústřice, okurku, rýži a zhruba 7 minut zahříváme, ale nevaříme.
 - 
                                4
Směs zakapeme citronovou šťávou a hned podáváme.