Grilované plněné karbanátky
Suroviny
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 150 g Strouhanka
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 ks Cibule
 - 1 kg Hovězí maso mleté
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 410 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 629.8 mg
 - Vláknina 1838.8 mg
 - Vitamín A 1838.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme a smícháme v misce s hořčicí.
 - 
                                2
Mleté maso vidličkou rozmícháme, přidáme cibuli, sůl, pepř, petrželku, strouhanku a mléko. Masovou směs rozdělíme na 6 dílů, vytvoříme koule, do každé uděláme navlhčeným prstem hluboký otvor, naplníme sýrem s hořčicí, otvor uzavřeme a zlehka utvoříme karbanátky.
 - 
                                3
Karbanátky klademe na olejem potřený rošt a z každé strany grilujeme zhruba 5 minut.