Chlebíček z jablek
Suroviny
- 800 g Jablka
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 40 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 120 g Cukr krupice
 - 450 g Mouka polohrubá
 - 80 g Tuk ztužený
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1063 kcal
 - Sacharidy 146 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 239 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 146 g
 - Cholesterol 163.7 mg
 - Draslík 427.3 mg
 - Vláknina 15973 mg
 - Vitamín A 15973 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaná jablka bez jádřinců nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla.
 - 
                                2
Změklý tuk a máslo v míse utřeme s cukrem do pěny. Poté postupně vmícháme vejce, smetanu a na závěr mouku s kypřícím práškem, solí, sodou a vanilkový cukr. Do těsta vmícháme nastrouhaná jablka. Těstem naplníme chlebíčkovou formu, kterou jsme vymazali máslem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut.
 - 
                                3
Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.