Chilli con carne pro alergiky
Suroviny
- 450 g Hovězí maso mleté
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 200 ml Pyré rajčatové
 - 200 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 603 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 69.8 mg
 - Draslík 995.7 mg
 - Vláknina 16097.6 mg
 - Vitamín A 16097.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu vlijeme olej a zahřejeme, oloupeme cibuli i česnek, pokrájíme je nadrobno. Červenou i zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví, pokrájíme na kostičky. Rozkrájený česnek s cibulí vložíme na olej, přidáme pokrájené papriky. Zasypeme pálivým i jemným chilli, kmínem a chilli vločkami. Smažíme, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
 - 
                                2
Poté přidáme maso a smažíme dál. Stále mícháme, aby z mletého masa nevznikaly žmolky.
 - 
                                3
Přidáme rajčata i rajčatové pyré, vodu a fazole, které jsme předtím propláchli. Přivedeme směs k varu, poté ztlumíme teplotu, přikryjeme poklicí a 60 minut dusíme. Občas promícháme, následně sejmeme pokličku a dusíme další hodinu. Mícháme, aby se směs nepřipálila.