Dušená rýže s kukuřicí a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Paprika červená
  • 120 g Cibule
  • 180 g Rýže loupaná
  • 120 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 30 g Oregano čerstvé
  • 100 g Fazole červené sterilované
  • 360 ml Hovězí vývar základní
  • 15 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 337.3 mg
  • Vláknina 8520 mg
  • Vitamín A 8520 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky, kukuřici a fazole scedíme, oregano posekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s paprikou a osmahneme. Vsypeme rýži, promícháme, smažíme 2 minuty, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni zvolna dusíme asi 20 minut.

  • 3

    Přimícháme fazole, kukuřici, oregano, zakryjeme znovu pokličkou a necháme ještě 5 minut stát.

  • 4

    Rýži podáváme jako přílohu k mexickým pokrmům.

Komentáře k receptu