Karibská kuřecí stehna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 602 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 166 mg
 - Draslík 731.1 mg
 - Vláknina 8403.3 mg
 - Vitamín A 8403.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí sehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, rozdělíme na špalíčky a paličky, poté vložíme do mísy.
 - 
                                2
Z 2 limetek ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Oloupané stroužky česneku rozsekáme nadrobno, smícháme s limetkovou šťávou i kůrou, osolíme, opepříme, vzniklou směsí potřeme porce kuřete. Mísu zakryjeme a maso dáme marinovat do ledničky. Během marinování občas obrátíme. Maso necháme v marinádě minimálně dvě hodiny, ideální však je nechat porce naložené přes noc.
 - 
                                3
Oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka. Řapíkatý celer očistíme, otrháme lístky (ty uschováme na ozdobu), řapíky nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Porce kuřete vyjmeme z marinády, osušíme a vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem. Zvolna opékáme z obou stran do zlatova, přidáme cibuli a celer, podusíme do měkka.
 - 
                                5
Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).
 - 
                                6
Do kastrolu ke kuřeti přidáme vývar i kari koření, zamícháme a dusíme ještě 20 minut, poté přimícháme odloženou marinádu. Nakonec kastrol s kuřetem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut. Porce rozložíme na servírovací mísu, ozdobíme řezy limetky a lístky celeru.