KFC kuře - tajemství odhaleno
Suroviny
- 1200 g Kuře
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Cibule
 - 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.25 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý mletý
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 4.25 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Česnek sušený
 - 1 l Voda pitná
 - 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Rybí omáčka
 - 2 polévková lžíce Sůl
 - 10 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 978 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 261 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 352.7 mg
 - Draslík 615.3 mg
 - Vláknina 328.6 mg
 - Vitamín A 328.6 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté, naporcované kuře vložíme na 2 hodiny do vody smíchané se solí a rybí omáčkou.
 - 
                                2
Ve větší míse smícháme všechny ingredience potřebné na suchou obalovací směs.
 - 
                                3
Porce kuřete vyjmeme z marinády, omyjeme je a osušíme.
 - 
                                4
Vejce dobře rozšleháme a vlijeme do mléka.
 - 
                                5
Připravené porce kuřete obalujeme nejdříve ve vejcích s mlékem a potom důkladně v suché směsi. Přebytečnou směs oklepeme.
 - 
                                6
Obalené maso položíme na mřížku umístěnou nad plechem a zastříkneme olejem tak, aby strouhanka byla dostatečně vlhká.
 - 
                                7
Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 45 minut, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
 - 
                                8
Hotové porce upravíme na talíře nebo na mísu a ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                