Kávové cheesecakes - opilá kafíčka
Suroviny
- 200 g Sýr krémový
 - 100 g Cukr krupice
 - 200 g Mascarpone
 - 80 g Sušenky Amaretti
 - 320 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 160 ml Espreso
 - 2 kávová lžička Kakao - prášek
 - 612 ks kávové zrno
 - 4 plátek Želatina bílá plátky
 - 0.75 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 135.7 mg
 - Draslík 56.5 mg
 - Vláknina 1242.7 mg
 - Vitamín A 1242.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rukama, nebo válečkem rozdrtíme na kousky sušenky Amaretti. Rozdělíme je do šesti sklenic (6 porcí) nebo šálků na espreso (12 porcí) a pokapeme trochou vychlazeného espresa ( 80 ml )a trochou kávového likéru ( např. Tia Maria nebo Kahlúa ), můžeme však použít třeba mandlový likér Amaretto nebo Baileys.
 - 
                                2
Přelijeme 4 plátky želatiny vodou a necháme je změknout. Cukr, smetanový sýr a mascarpone šleháme ve velké míse dokud není hmota lehká a krémová.
 - 
                                3
Do žáruvzdorné misky dáme smetanu ke šlehání a 80 ml espresa, misku dáme na rendlík s mírně vroucí vodou a zahřejeme. Vymačkáme přebytečnou tekutinu ze želatiny, přidáme ji do zahřátého espresa se smetanou a za stálého míchání ji rozpustíme. Poté kávovou smetanu se želatinou přecedíme, abychom odstranili zbytky želatiny, která se nerozpustila a spolu s jednou lžící kávového likéru vyšleháme do krému ze smetanového sýra a mascarpone.
 - 
                                4
Rozdělíme náplň do sklenic nebo šálků na espreso a v chladničce necháme alespoň tři hodiny ztuhnout, ideálně přes noc.
 - 
                                5
Nakonec ušleháme šlehačku s jednou lžící kávového likéru, rozdělíme ji do sklenic nebo šálků, ozdobíme čokoládovými kávovými zrny a zaprášíme kakaem.