Cheesecake broskvový melba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 57.7 mg
 - Draslík 276 mg
 - Vláknina 5858.3 mg
 - Vitamín A 5858.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sladové sušenky rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Do dna a boků otevírací, kulaté dortové formy ( průměr 23 cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem, natlačíme směs zadní stranou lžíce. Sušenkový základ by měl dosahovat do výšky 3-4 cm, aby se do něj dala upravit náplň. Na dno rozložíme maliny.
 - 
                                2
Přelijeme 4 plátky želatiny vodou a počkáme, až změknou. Mezitím rozmixujeme čtyři vypeckované broskve na hladkou kaši. Rozšleháme ricottu, cukr a smetanový sýr ve velké míse, tak, aby vznikla lehká a krémová hmota.
 - 
                                3
Do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou, nalijeme smetanu ke šlehání a ohřejeme ji. Vymačkáme tekutinu z želatinových plátků a v zahřáté smetaně je rozpustíme. Přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a všleháme do hmoty z ricotty a smetanového sýra. Potom do náplně zapracujeme rozmixované broskve a hotovou náplň naneseme na sušenkový základ. Uhladíme povrch.
 - 
                                4
Připravíme dortové želé ( např. Dr. Oetker ) podle návodu na obalu.
 - 
                                5
3 zralé broskve rozkrájíme na půlměsíčky a upravíme je na náplň. Dozdobíme malinami a opatrně přelijeme zchladlým dortovým želé.
 - 
                                6
Hotový cheesecake necháme v chladničce přes noc ztuhnout.