Mražený čoko-oplatkový dezert
Suroviny
- 250 g Zmrzlina čokoládová
 - 250 g Zmrzlina pistáciová
 - 130 g Oplatky tradiční oříškočokoládové
 - 340 g Mléko zahuštěné slazené
 - 340 g Čokoláda na vaření
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 230 g Cukr krupice
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 4 polévková lžíce Čokoláda hořká
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 889 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 147.8 mg
 - Draslík 148.9 mg
 - Vláknina 10111 mg
 - Vitamín A 10111 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušenky rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem a s 1 lžící cukru. Poté přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům, (pokud by se nám těsto lepilo na prsty, smočíme si je v práškovém cukru.
 - 
                                2
Pečeme v předehřáté troubě při 175°C 10-15 minut. Koláč vyjmeme z trouby a necháme ho vychladnout.
 - 
                                3
Uvaříme si fondánovou omáčku: do rendlíku si nalijeme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme nastrouhanou čokoládu a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny, přidáme 1 lžíci másla a vanilkový cukr. Mícháme jen do doby, než se máslo rozpustí.
 - 
                                4
Zchladlou omáčku uzavřeme do nádoby a dáme do chladničky vychladit.
 - 
                                5
Na vychladlý korpus naneseme ozdobně čokoládovou a pistáciovou zmrzlinu, přelijeme studenou fondánovou omáčkou, ozdobíme lupínky nastrouhané hořké čokolády a nastrouhanými oříšky.