Hovězí polévka s rajčaty a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1337 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 89.8 mg
 - Draslík 724.7 mg
 - Vláknina 4643.5 mg
 - Vitamín A 4643.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí přední maso s kostí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme velmi zvolna dvě hodiny. Maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, rajčata scedíme, sýr nastrouháme, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na jemno.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s posekanou petrželkou, zpěníme, přidáme vlasové nudle a orestujeme. Přidáme rajčata, zalijeme vývarem s masem, ochutíme chilli papričkou, špetkou šafránu a povaříme do měkka.
 - 
                                4
Polévku nalijeme do hlubokých talířů, posypeme sýrem a podáváme.