Burritos s chňápalem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Rýže loupaná
  • 200 g Rajčata
  • 150 g Sýr Čedar
  • 75 g Mandle
  • 600 g Filé rybí
  • 400 g Tortilla
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 375.1 mg
  • Vláknina 14462.7 mg
  • Vitamín A 14462.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z chňápala grilujeme na naolejované mřížce grilu asi 5 minut, jednou obrátíme. Necháme vychladnout, odstraníme kůži a rybu rozdrobíme do mísy.

  • 2

    Rýži vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Slijeme, propláchneme a znovu slijeme.

  • 3

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme malou, jemně nasekanou cibuli a osmažíme doměkka. Vmícháme 1 lžičku mletého anatového prášku a čili, smažíme 5 minut.

  • 4

    Přidáme rýži, zamícháme, vmícháme rybu, plátky mandlí, sekané rajčata ve vlastní šťávě a vaříme na mírném ohni, až se šťáva vpije a rýže je měkká. Vmícháme strouhaný sýr a sejmeme z ohně.

  • 5

    Náplň rozdělíme do nahřátých pšeničných tortill a zabalíme tak, aby vznikly balíčky. Ozdobíme čerstvou nasekanou petrželí a podáváme s plátky limetky. Přílohou může být hlávkový salát.

Komentáře k receptu