Pikantní mleté hovězí na mexický způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Hovězí maso mleté
  • 160 g Rajčata
  • 110 g Fazole bílé v chilli omáčce
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Koření mexické
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1263 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 55.9 mg
  • Draslík 1011.6 mg
  • Vláknina 11777.5 mg
  • Vitamín A 11777.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Omytá rajčata rozkrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání orestujeme mleté hovězí maso s chilli, pak k němu přimícháme cibuli s česnekem, společně smažíme 2-3 minuty, maso poprášíme moukou a smažíme další minutu. Přilijeme horký hovězí vývar, přidáme do něj papriky, rajčata, fazole v chilli omáčce, promícháme, podle chuti osolíme, dochutíme kmínem, rajčatovým protlakem a mexickým kořením. Snížíme teplotu a pod pokličkou směs dusíme 10-15 minut.

  • 3

    Hovězí pikantní maso podáváme teplé. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu