Krevety s mandlovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Krevety tygří - loupané
  • 130 g Mandle mleté
  • 175 ml Créme fraiche
  • 120 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 ks Rajčata
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 496.4 mg
  • Vláknina 7433.3 mg
  • Vitamín A 7433.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej a osmažíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme spařená, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a čili papričku bez semen nakrájenou na hrubo. Vmícháme kmín a vaříme 10 minut, občas promícháme.

  • 2

    Směs vlijeme do mixéru, přilijeme vývar a umixujeme dohladka. Směs vrátíme do hrnce, přidáme mleté mandle, créme fraiche a promícháme, až se směs zcela spojí.

  • 3

    Z limetky vymačkáme šťávu a přidáme do omáčky, osolíme dle chuti a přivedeme k varu.

  • 4

    Přidáme vařené, oloupané krevety a prohřejeme.

Komentáře k receptu