Džalébí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 23 mg
 - Draslík 41.6 mg
 - Vláknina 3154.5 mg
 - Vitamín A 3154.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, jogurtu, syrovátky a špetky šafránu zaděláme těsto. Necháme je asi 1 hodinu odpočinout.
 - 
                                2
Z cukru a vody svaříme sirup a ochutíme jej růžovou vodou.
 - 
                                3
Připravené těsto dáme do sáčku s trubičkou a do rozpáleného oleje opatrně stříkáme různé tvary.
 - 
                                4
Usmažené džalébí necháme okapat a potom je namáčíme v připraveném sirupu.