Kuřecí nebo telecí sataje
Suroviny
- 300 ml Mléko kokosové
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Arašídová pomazánka
 - 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 490 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 1084 mg
 - Vláknina 1175.9 mg
 - Vitamín A 1175.9 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špejle namočíme na půl hodiny do studené vody. Cibuli drobně nakrájíme, česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme.
 - 
                                2
Maso očistíme, zbavíme přebytečného tuku, nakrájíme na tenké proužky dlouhé 7 cm.
 - 
                                3
Všechny přísady na přípravu marinády vložíme do ploché mísy, řádně promícháme. Nakrájené maso obalíme ze všech stran v připravené marinádě a ponecháme ho v míse s marinádou. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odležet 2 hodiny. Můžeme také nechat marinovat přes noc.
 - 
                                4
Marinádu slijeme, maso navlékneme na namočené špejle. Sataje z masa grilujeme pod předehřátým grilem 10 minut. Několikrát je během grilování obrátíme.
 - 
                                5
Příprava omáčky:
 - 
                                6
Během grilování smícháme v rendlíku kokosové mléko, arašídovou pomazánku, rybí omáčku a citronovou šťávu. Vše přivedeme k varu, vaříme 3 minuty a dle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                7
Hotovou omáčku přelijeme do misky. Sataje upravíme na mísu a servírujeme s arašídovou omáčkou k namáčení.